09.08.2013 11:18

Půjdem na to od lesa

Připravujeme:

v září  -sobota - 28.9. mezi 9-12 hod.na trase Podspálov -Semily - "Riegrova stezka" setkání příznivců a zvědavců "lesních školek". Zajímá vás, co pravidelný pobyt dětí venku obnáši, co přináší ? Rádi bychom zviditelnili  hlavně téma současného interiérového dětství.

Společně se zamyslíme, co je dneska normální a co přirozené ? (hodiny strávené v autosedačce ci před obrazovkou, problémy se spaním a ustálením rytmů, nárůst hyperaktivních dětí?)

Možná také inspirace, co v lese s dětmi.Vyzkoušíte si varianty her s lany,lanové průlezky ,dětský land-art,okusíme, že v jednoduchosti je síla a krása.

Skřítči cesta a „výzvy, inspirace“.Každá rodinka postupně v terénu nasbírá 6 kartiček(po dvou obrázcích) a v cíli dostane druhou část skřítčího pexesa.

Účast a spolupráci přislíbily  "lesní školka"  LESMÍR z Liberce, SKALÁČEK ze Sedmihorek, MRAVENEČEK  z Lánova u Vrchlabí.a samozřejmě KOŘÍNEK Semily.(Všechny organizace členy Asociace LMŠ).

Dalším lákadlem pro sobotní výlet může být možnost (třeba odpoledne) vyzkoušet jedinečnou ferratu (jedinou v ČR) na druhé straně Jizery.

Na konci trasy naší akce (od Semil, na louce u čističky,) je regulérní ohniště.I když je možné projít trasu z kterékoliv strany.

Akce je součástí projetu "Dětství a hrátky půl století zpátky " podpořeného Libereckým krajem a reaguje na "interiérové" dětství současnosti a je součástí kampaně K přírodě blíž a častěji  (více).

Akce se koná za každého počasí - děti (na rozdíl od nás dospělých) déšt, louže a bláto milují. Není špatné počasí, jen špatně vybavené dítě...

Jak se na akci dostanete ? Vlakem ideálně

z LIberce 8.02 , z Turnova 8.42 v ŽB je to 8.58 a přestup směr Tanvald (první zastávka je Pospálov) 9.05 -9.07

Autem raději ze strany od Semil,  zvláště s malými dětmi klidně dojet  až k ČOV (čistička odpadních vod)  - tam začátek Riegrovy stezky

 

 

 

Příroda nejlepší dětské hřiště i „učebna“

  • prezentace činnosti „lesních školek a klubů“ v regionu

    Půjdem na to od lesa “ - hry, ukázky, dílničky 28.září 2013

sobota dopoledne na trase Riegrova stezka (Podspálov -Semily) mez

- patronát nad akcí přijal poslanec ČR a starosta Semil

Mgr.Jan Farský

 

Chcete-li nám pomoci s propagací a pozvánkami,prosím vytiskněte si několik černobílých plakátků, nechte děti vybarvit a umístěte tam, kde se pohybují rodiče s předškoláky -MŠ,čekárny dětských lékařů apd. Díky za spolupráci, těšíme se na setkání.
 

—————

Zpět


Kontakt

Kořínek

Jílovecká 103 - zelená
Semily
513 01



776 077 186
Lenka Hřibová