08.09.2014 18:54

Co nového ve školním roce ?

Naše nezisková organizace kromě již fungujícího přírodního klubu KOŘINEK (úterý, čtvrtek, pátek) přichází s další rozšířenou nabídkou:

-  přírodní družina  1 x týdně (pro školní děti) -malá skupina (do 10 dětí) s našim novým lektorem MUŽEM , vyrazí na dvě tři hodiny do terénu (případně i na kolech). Občas (při zvlášť nevhodném počasí) zůstanou kutit u dřevěnky  - postaví společně novou králíkárnu vyspraví mrňatům pískoviště, připraví ptačí budky - tedy manuální činnosti se dřevem.

- nový (pilotní) program  enviromentální výchovy  pro děti z MŠ  "Tajemství skřítků Kořínků"  cyklus  6 celodenních pobytů v terénu(1x týdně-6 pátků po sobě )- dítě bude plnit, objevovat 12  témat - k čemu jsou v lese houby, jak je to s vodou, jaká tajemství ukrývá hlína ,co to je kompost,pomocníci (žížaly, včelky) na zahrádce a jiná). Nepůjde o program pro celé třídy, ale pro jednotlivce (ten den dorazí k nám do Kořínku, ne do své MŠ - přebíráme za něj zodpovědnost).Opět bude i v tomto programu v týmu muž..Dítě se vyzkouší v průběhu 6 návštěv i spoustu rukodělných činností (řezání dřeva, zatloukání hřebíků, práce s česačkou , v sezóně i moštování, lukostřelbu, naší "blátivou" kuchyňku i PRKNOKULI , krájení zeleniny na polívku, vykrajování a pečení v troubě, péči a starost o králíky a morčata .  Všechno jsou to činnosti pro malý počet dětí, ve velké skupině (MŠ ) velmi obtížně realizovatelné.  Dopřejte svým dětem tyto zážitky .

    Chceme nabídnout co nejširšímu počtu dětí zažít volnou hru, pohyb a objevování v přírodě v terénu, lana , vyzkoušet si práci s přírodními materiály (vlna, dřevo, hlína, kámen), zkusit si rukodělné činnosti, řezání, zatloukání, krájení atd), .Tohle však jde pouze v malé skupině dětí, nabízíme tedy  u nás  možnost si to zažít .                   

NOVĚ : - pobytové akce v novém zázemí ve Všeni u Turnova  - víkendovky + v době prázdnin možno nabídnout "příměstský tábor" s výletem na Všeň...

 

Samozřejmě pokračujeme v nabídce programů EVVO (enviromentální výchovy) pro MŠ a ZŠ (září -říjen venku na zahrádce u dřevěnky, listopad -prosinec interiérové verze), také pokračujeme v nabídce víkendových akcí pro širokou veřejnost :

19.10 -neděle odpoledne   Jablíčková slavnost u zelené dřevěnky ve spolupráci s CPR M.E:D. a Zrnkem naděje

—————

Zpět


Kontakt

Kořínek

Jílovecká 103 - zelená
Semily
513 01



776 077 186
Lenka Hřibová